Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ...



Για πολλοστή φορά σήμερα θα κάνουμε αναφορά σε ένα πρόβλημα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των σχολιαρόπαιδων. Το εικονιζόμενο στιγμιότυπο μιλάει από μόνο του. Και δεν είμαστε εμείς που έχομε μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα στο πρόσφατο και μακρινό παρελθόν. Και ο τέως πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Κορρές, κατ’ επανάληψιν, έχε πει και προτείνει στο συγκεκριμένο σημείο θα έπρεπε να έχομε τοποθετήσει ένα στέγαστρο, δημιουργώντας μια στάση για την εξυπηρέτηση του κοινού που επιλέγει λεωφορείο για τις μετακινήσεις από τον δήμο Νάξου προς περιοχές του οικείου δήμου, παραθαλάσσιες και μη, και περιοχές του ορεινού δήμου του νησιού μας.
Οι μαθητές χειμώνα μετακινούνται από και προς τα σχολεία τους, στην Χώρα μέσα, με τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Όμως, καθημερινά, είναι εκτεθειμένοι σε χίλιους δυο κινδύνους.
«Στάση» όμως δεν δημιουργήθηκε ποτέ στο εικονιζόμενο κομβικό σημείο (πλησίον τού 4ου Δημοτικού Σχολείου). Γιατί;
Και σε άλλα σημεία τής πόλεως Νάξου μέσα, αλλά και σε δημοτικά διαμερίσματα τόσο τού δήμο Νάξου όσο και του δήμου Δρυμαλίας, επιτακτική ανάγκη είναι να δημιουργηθούν «στάσεις» όχι μόνο για την κάλυψη των αναγκών των μαθητών αλλά και για την ασφάλειά τους.
Είναι αδιανόητο να ξεροσταλιάζουν κάτω από τον από τον καλοκαιρινό ήλιο συντοπίτες, συμπολίτες μας, επισκέπτες καλοκαιρινοί τού νησιού μας και άλλοι, περιμένοντας το λεωφορείο του ΚΤΕΛ ή αυτό της Δημοτικής Συγκοινωνίας.
-Ως προς την αποκατάσταση-επίλυση του προαναφερθέντος προβλήματος, θα πρέπει να συμπράξει με τον οικείο Δήμο, αλλά και με το Επαρχείο Νάξου, το ΚΤΕΛ.
-Κάποιος θα πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα… Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, κύριοι…
Κάντε κάτι, τώρα. Στις απρόσωπες «στάσεις», αν δεν σας συγκινούν τα παδιά, να σας ενημερώσουμε ότι κάθε καλοκαίρι ξεροσταλιάζουν και αλλοδαποί επισκέπτες τού νησιού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου