Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

ΞΑΦΝΙΚΑ, ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΟΥ ΓΑΛΑΝΑΔΟΥ



«Υπάρχει», λέει, «σε απόσταση 800-1000 μ. βυζαντινή εκκλησία», γι’ αυτό και στις εκτελούμενες εργασίες, η αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων είπε «στοπ».
Ο λόγος για το γεφύρι Γαλανάδου (ή Άρτας!), το οποίο, πώς και πώς, το περιμέναμε να παραδοθεί περί τα μέσα τού εφετινού καλοκαιριού στην κυκλοφορία!.. Δεν θα παραδοθεί όμως. Και δεν θα παραδοθεί διότι, όπως πάνε τα πράγματα, δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα…
Το «στοπ» στις εργασίες αποπερατώσεως του εν λόγω έργου, το είπε η Εφορία Αρχαιοτήτων την προηγούμενη Παρασκευή. Και τούτο, διότι η εργολαβία, που ετούτη την εποχή δουλεύει εκεί, επιχείρησε να «σηκώσει» τον υπό διαμόρφωση καινούργιο δρόμο στα, περίπου, 2 μ. Καθαρά τεχνική η παρέμβαση (για να υπάρχει οπτική επαφή με το σημείο καταλήξεως του δρόμου στην διχάλα προς Γαλανάδο-Γλινάδο). Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, ήρθε η «Αρχαιοτήτων» για να πει ότι η υπερύψωση του δρόμου αλλοιώνει σε βάρος της βυζαντινής εκκλησίας το περιβάλλον.
Ουδείς γνωρίζει, τώρα, τι θα απογίνει με το δύσμοιρο αυτό γεφύρι.
Ενδέχεται, εντός των επομένων ωρών, να υπάρξει παρέμβαση από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
Άγνωστον το μέλλον τού γεφυριού του Γαλανάδου. Ένα γεφύρι που, για να φτάσει στην … φάση που είναι και βρίσκεται σήμερα, Πέρασε από «σαράντα κύματα»… Έπρεπε να περάσουν πολλά χρόνια, για να επαναρχίσουν οι εργασίες αποπερατώ-σεώς του… Και συνέβη τούτο, διότι το Επαρχείο Νάξου, επί σειρά ετών, έψαχνε να βρει την … άκρη (σ.σ.: «άκρη», ας το πούμε – θου Κύριε!..) με τον ιδιοκτήτη τού (επίμα-χου) οικοπέδου που φιλοξενεί την προέκταση του νέου γεφυριού.
Το παραπάνω θέμα-πρόβλημα, επιλύθηκε. Όμως, έρχεται, τώρα, και … ξανασκαλώνει το γεφύρι!.. Αυτή την φορά, το «σκαλώνει» η «Αρχαιοτήτων»…
-Μπέρδεμα! Δεν «θέλει» να τελειώσει το γεφύρι!..
Η νέα εμπλοκή προβληματίζει. Και προβληματίζει πολύ, την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.
-Θα τα βρει το κράτος με το κράτος! Ένας Θεός ξέρει!.. Γ. ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου