Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΡΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΑ, 300 ΝΑΞΙΩΤΕΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ



Πάνω από 300 συντοπίτες μας έκανα το ετήσιο καθιερωμένο ταξιδά-κι τους με ναξιώτικα καΐκια στην Παναγιά την Παρθένα
Εορτή της Ενδόξου Ανα-λήψεως του Κυρίου, χθες.
Η γιορτή είναι κινητή, με ημερομηνία γιορτής +39 ημέρες μετά το Πάσχα…
Η περίοδος του Πάσχα έφτασε στο τέλος της…
Η ημέρα της αποδόσεως του Πάσχα είναι η ημέρα που για τελευταία φορά που, ετησίως, ακούμε τις πανηγυρικές αναστά-σιμες ψαλμωδίες.
Τα βιβλία της Εκκλησίας μας αναφέρουν ότι ο Ιησούς, «εν μέσω Νεφε-λών, ανελήφθη εις τους ουρανούς». Γι’ αυτό, χθες, γιόρταζαν κορί-τσια, δεσποινίδες και κυ-ρίες με το όνομα «Νεφέ-λη».
Σύμφωνα με τη διδασκα-λία της Εκκλησίας, η Ανάληψη είναι το γε-γονός στο οποίο ο ανα-στάς Ιησούς ανελήφθη στους ουρανούς μπροστά στα μάτια των μαθητών του, στο Όρος των Ελαι-ών. Έτσι γύρισε ξανά στους κόλπους του Ουράνιου Πατέρα Του με τη «θεωθείσα» και «μετα-μορφωθείσα» ανθρώπινη φύση του. Στο «Σύμβολο της Πίστεως», η Ανάληψη περιγράφεται με τη φράση «και ανελθόντα εις τους ουρανούς και καθεζόμενον εκ δεξιών του Πατρός». Με την Ανάληψη, ο Ιησούς, ολοκλήρωσε το έργο της σωτηρίας του Κόσμου, που είναι η συμφιλίωση του Θεού με τους ανθρώπους!... «Το αγαπάτε αλλήλους!» το εδίδαξε ο Ιησούς στον Κόσμο όλο, με την ενανθρώπισή του…
-Τα «σκαριά» που μετέφεραν εκατοντάδες πιστούς στην Παναγιά την Παρθένα -εκκλησία χτισμένη σε ένα βράχο επάνω, ένα βράχο που μπορεί επάνω του να φιλοξενήσει πάνω από 1.000 ανθρώπους-, ήταν αυτά των Σταμάτη Μαργαρίτη, το «Άι Γιώργης», Στέλιου Μπιλά, το «Ανέτα», Σταμάτη Μαργαρίτη, το «Ταξιάρχης» και Παναγιώτη Πολυκρέτη, το «Άγιος Νικόλαος».
Από την παραθαλάσσια περιοχή της Μικρής Βίγλας το ταξίδι για την παναγία της παρθένα, στο νησάκι επάνω, διαρκεί περίπου 10’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου