Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΔΗΜΟΣ-ΠΙΛΟΤΟΣ



ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ+ΔΗΜΟΣ ΔΡΥΜΑΛΙΑΣ+ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΟΥΦΟΝΗΣΙΟΥ+ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ+ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΟΝΟΥΣΑΣ+ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΧΟΙΝΟΥΣΑΣ=ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ!
Αυτός είναι ο νέος δήμος που προέκυψε με βάση όσα προβλέπει η (νέα) διοικητική μεταρρύθμιση που, εχθές, έγινε γνωστή στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, και μέσω τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών καναλιών στους κατοίκους όλης της χώρας, από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.
Είναι ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο μοναδικός στην Ελλάδα που, υπό την (αυτό)διοικητική ομπρέλα του «Καλλικράτη», συνενώνει τις επιδιώξεις, τις στοχεύσεις και τα όνειρα 18.229 κατοίκων που ζουν σε πέντε (διαφορετικές) περιοχές, που τις χωρίζει θάλασσα!..
Δεν έχουν άδικο όσοι υποστηρίζουν ότι «εάν πετύχει η διοικητική μεταρρύθμιση στον “δικό μας δήμο”, τότε, το φιλόδοξο διοικητικό εγχείρημα που ακούσει στο όνομα “Καλλικράτης”, έχει πολλές πιθανότητες να “περπατήσει”…».
Τα περί διαφωνιών, αντιδράσεων κ.λπ. κ.λπ. που αφορούν στο παραπάνω «πάντρεμα» και που, μήνες τώρα, ακούγονται από χείλη αυτοδιοικητικών που κατοικοεδρεύουν στο νησί μας αλλά και στα γύρω νησιά (τα οποία συνενώνονται μαζί με το νησί μας σε έναν ενιαίο δήμο) είναι θέμα που, οπωσδήποτε, θα απασχολήσει πολύ κόσμο στα υπαγόμενα στο επαρχείο Νάξου νησιά και βεβαίους και στο δικό μας το νησί. Αλλά και στελέχη κυβερνητικά και μη…
Οι 1034 δήμοι και κοινότητες της χώρας περιορίζονται δραστικά σε 333-343, σε 13 αιρετές περιφέρειες ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνονται κάθε πέντε χρόνια, μαζί με τις Ευρωεκλογές. Στην περίπτωση των Κυκλάδων οι δήμοι θα είναι 18. Είτε «περάσει» η πρόταση που έχει να κάνει με 333 είτε «περάσει» αυτή που «μιλά» για 343…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου