Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009



Το Επαρχιακό Συμβούλιο Νάξου πρόκειται να συνεδριάσει την προσεχή Δευτέρα στο επαρχείο Νάξου για να συζητήσει τέσσερα θέματα. Το με αριθμό 4 θέμα, έχει να κάνει με την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπλώσεων για το έργο «Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) νήσου Νάξου, σε γήπεδο εκτάσεως 170.081,76 τ.μ. που βρίσκεται στην θέση “Κορφή Ξύδη” δήμου Νάξου, νήσου Νάξου, νομού Κυκλάδων».
Επειδή το θέμα που έχει να κάνει με την κατασκευή του Χ.Υ.Τ.Α. είναι σε πλήρη εξέλιξη, θα θέλαμε να δώσουμε με δυο λόγια, τις τρέχουσες εξελίξεις.
Πρώτον, το επαρχιακό συμβούλιο θα γνωμοδοτήσει την Δευτέρα για την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εν λόγω έργου.
Δεύτερον, εντός των επομένων ημερών θα κληθεί να γνωμοδοτήσει και το δημοτικό συμβούλιο Νάξου για την Μ.Π.Ε.
Τρίτον, αμέσως μετά του μείζονος σημασίας αυτού κεφαλαίου που αφορά στην κατασκευή Χ.Υ.Τ.Α. θα περάσει στα χέρια των ανθρώπων της ΠΕ.ΧΩ. της περιφέρειας, η οποία θα καταπιαστεί με τους περιβαλλοντικούς όρους που αφορούν στο συγκεκριμένο έργο.
Τέταρτων, και σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα, όταν από την περιφέρεια «περάσουν» οι περιβαλλοντικοί όροι, ο δήμος Νάξου θα αναλάβει να προχωρήσει το έργο ως «μελέτη-κατασκευή.
-Η εξέλιξη των παραπάνω διαδικασιών, θα εξαρτηθεί από μια παράμετρο σημαντική. Και ακούει η παράμετρος αυτή στο όνομα «προσφυγή». Εάν δεν με προσφυγή του κάποιος προσβάλλει το έργο στα Δικαστήρια, ο Χ.Υ.Τ.Α. στην θέση «Κορφή Ξύδη» θα προχωρήσει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου