Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009



Η επιστολή-παράπονο των γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Σαγκρίου
“Κύριε Δήμαρχε,
Όπως θα γνωρίζετε το σχολικό κτίριο στο οποίο φοιτούν τα παιδιά μας είναι ιδιαίτερα παλιό. Είναι ένα κτίριο όπου πολλές γενιές Σαγκριωτών έχουν μάθει εκεί τα πρώτα τους γράμματα και όπου θα συνεχίσουν να φοιτούν και επόμενες γενιές.
Η εικόνα που δίνει το σχολικό κτίριο σε ένα επισκέπτη, είναι η εικόνα ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου. Η υγρασία έχει επιδράσει στο κτίριο, σοβάδες έχουν αποκολληθεί, η πόρτα της πίσω εξόδου είναι ετοιμόρροπη, μα το πιο επικίνδυνο είναι ό,τι έχουν παρατηρηθεί ρωγμές τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά του κτιρίου. Είναι αυτονόητο πως εξαιτίας αυτής της τραγικής εμφάνισης που παρουσιάζει το σχολείο μας, ανησυχούμε για τη σωματική ασφάλεια των παιδιών μας και των δασκάλων που περνούν εκεί πολλές ώρες καθημερινά. Οποιαδήποτε στιγμή κάτι κακό μπορεί να συμβεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επίσης η εικόνα αυτή του σχολείου δεν τιμά καθόλου, ούτε εμάς τους κατοίκους του Δημοτικού Διαμερίσματος Σαγκρίου, μα ούτε και το Δήμο Νάξου που είναι υπεύθυνος για το σχολικό κτίριο.
Κύριε Δήμαρχε, είναι επιτακτική ανάγκη να αρχίσουν άμεσα οι ενέργειες συντήρησης και αποκατάστασης των σοβαρών ζημιών που έχει υποστεί το σχολικό κτίριο από τη φθορά του χρόνου. Η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα υπερέχει όλων των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και δεν δικαιολογούνται περαιτέρω καθυστερήσεις. Εμείς, οι γονείς του Δημοτικού Διαμερίσματος Σαγκρίου, είμαστε διατεθειμένοι να συνεισφέρουμε έμπρακτα σε ό,τι μας ζητηθεί.
Σίγουροι για την ευαισθησία που διαθέτετε σε τέτοιου είδους ζητήματα, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.”
Την επιστολή συνυπογράφει και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Σαγκρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου