Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009



Για δεύτερη ημέρα εχθές, και «πάνε» και για τρίτη, σήμερα, την κατάληψη του Ενιαίου Λυκείου της Χώρας, οι 250 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι στην τελευταία (2η) συνέλευσή τους δήλωσαν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δίκαια αιτήματά τους…
Σήμερα, οι μαθητές του «εξεγερθέντος» σχολείου θα έχουν μια τρίτη, μέσα σε λίγες ώρες, συνάντηση, για να δώσουν προθεσμία μέχρι την προσεχή Παρασκευή στους αρμόδιους (δ/νση σχολείου, δήμο Νάξου κ.ά.) να δεσμευτούν για πράγματα, όπως: 1) τα βιβλία θεωρητικής κατεύθυνσης να δοθούν χωρίς άλλες χρονοτριβές στους μαθητές, 2) να επισκευαστούν τα παγκάκια που υπάρχουν στον αύλειο χώρο (σ.σ.: είναι στραπατσαρισμένα και, συνεπώς, μη λειτουργικά), 3) να γίνει καθαρισμός και απολύμανση των αφοδευτηρίων (σ.σ.: ποτέ, κατά δήλωσή τους, δεν έχει γίνει από την έναρξη της σχολικής χρονιάς), 4) να τους δοθεί το ελεύθερο να χρησιμοποιούν την αίθουσα όπου στεγάζεται η βιβλιοθήκη (σ.σ.: εντός του σχολείου), 5) να επισκευαστούν τα παράθυρα που «μπάζουν» από παντού, 6) να αντικατασταθούν τα πόμολα στις πόρτες των αιθουσών διδασκαλίας κ.ά. Στην περίπτωση που δεν υπάρξει επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων, θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους…
Να σημειωθεί ότι από τους 250 μαθητές και μαθήτριες που ψήφισαν προχθές, υπέρ της κατάληψης ετάχθησαν οι 165 ή ποσοστό 66%.
*Σήμερα, αναμένεται να καθαρογράψουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Προχειρογραμμένο ψήφισμα, βρίσκεται ήδη στα χέρια του δ/ντή του σχολείου κ. Γκούφα.
*Εχθές, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού μαθητών, της δ/νσης του σχολείου και του προέδρου και μελών του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
*Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι μαθητές από την συμπεριφορά του προέδρου του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Αντώνη Κουφόπουλου.
*Ενημερώθηκε από τους μαθητές και ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τουλούπης.
*Εχθές δεύτερη ημέρα της κατάληψης τέσσερις (4) μαθητές κοιμήθηκαν στο σχολείο μέσα, στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν και προστατέψουν, όπως μας είπαν, την κατάληψη. Το ίδιο θα κάνουν και σήμερα.
*Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, και οι μαθητές και μαθήτριες του 1ου Γυμνασίου Νάξου, προτίθενται να μπουν σήμερα στον «χορό» των καταλήψεων…

Γ. ΒΛΑΧΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου