Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009



Μέσα στις επόμενες ώρες ο νομαρχιακός σύμβουλος Μανόλης Μαργαρίτης αναμένεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, να εκδηλώσει την επιθυμία του να ηγηθεί δημοτικής παράταξης, η οποία στις εκλογές του 2010 θα διεκδικήσει τον ενιαίο δήμο Νάξου. Καθοριστικής σημασίας προϋπόθεση για τον κ. Μαργαρίτη, η υλοποίηση στις «δημοτικές» του ’10 του «νέου καποδίστρια», αφού, κατά πώς λένε οι ίδιες πληροφορίες, «μόνο στην περίπτωση που οι δύο δήμοι του νησιού μας γίνουν ένας, θα αποφασίσει να ηγηθεί υπερκομματικού και μόνον, ψηφοδελτίου…».
Σύμφωνα με το παρασκήνιο (της υποψηφιότητας Μαργαρίτη), ο εν λόγω νομαρχιακός σύμβουλος, δεχόταν, εδώ και πάρα πολλούς μήνες, παραινέσεις και παροτρύνσεις να τεθεί επικεφαλής ενός υπερκομματικού ψηφοδελτίου με στόχο να διεκδικήσει με αξιώσεις τον συνενωμένο, ενιαίο, δήμο του νησιού μας.
Φέρεται να δηλώνει ο κ. Μαργαρίτης (σ.σ.: σχετικές δηλώσεις διαρρέουν κύκλοι προσκείμενοι σε αυτόν), ότι η ανάπτυξη της Νάξου, μέσα στα επόμενα ανταγωνιστικά χρόνια, περνά από τον ενιαίο δήμο. Οι ίδιοι κύκλοι υπογραμμίζουν, ότι ο κ. Μαργαρίτης σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί να μπει σε διαδικασίες «χρισμάτων» και «στηρίξεων»...
Σήμερα, η αντίστροφη μέτρηση…
Εκτός απροόπτου, μετά την ολοκλήρωση της σημερινής συνεδριάσεως του επαρχιακού συμβουλίου Νάξου, η αντίστροφη μέτρηση θα αρχίσει για τον Μανόλη Μαργαρίτη, ο οποίος δημόσια αναμένεται να εκδηλώσει την επιθυμία του να τεθεί επικεφαλής προσπάθειας παλαιών και νέων συντοπιτών μας, που προέρχονται από όλες τις πολιτικές παρατάξεις, για την διεκδίκηση του ενιαίου δήμου…
Οι επαφές του προαλειφόμενου για την θέση του επικεφαλής του «ενιαίου» ψηφοδελτίου κ. Μαργαρίτη με συμπατριώτες μας παράγοντες, εξελεγμένους και μη, ουσιαστικά ξεκίνησαν μετά τις τελευταίες, προ εβδομάδων, δημόσιες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, σύμφωνα με τις οποίες, «η διοικητική μεταρρύθμιση θα προχωρήσει και εφαρμοστεί, οπωσδήποτε, στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010…».
*Μία δέσμευση η οποία, επειδή ακριβώς αναλήφθηκε σε κομματικό ακροατήριο, έχει προστιθέμενη πολιτική αξία, ανέλαβε προ ημερών, κατά τη σύσκεψη με όλους τους γραμματείς των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Επιτροπών ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης. Η δέσμευση αφορούσε τον «Καποδίστρια 2» ο οποίος, όπως είπε ο κ. Ραγκούσης, θα υλοποιηθεί πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του επόμενου Νοεμβρίου. Ο ίδιος, απαντώντας σε ερωτήσεις γραμματέων, δήλωσε κατηγορηματικά ότι οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τη διοικητική μεταρρύθμιση.Η προώθηση των διαδικασιών για τη διοικητική μεταρρύθμιση θα έχει πολύ «σφιχτό» χρονοδιάγραμμα. Σε διάστημα δύο – τριών μηνών θα ολοκληρωθεί η διαβούλευση και θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο για την διοικητική μεταρρύθμιση στο οποίο θα περιλαμβάνονται και οι νέοι διευρυμένοι δήμοι της χώρας. Η εφαρμογή του νέου σχεδίου, δεν θα εφαρμοστεί σε βάθος χρόνου, αλλά άμεσα, οπότε οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με βάση τα νέα δεδομένα. Η δέσμευση του κ. Ραγκούση στο αμιγώς κομματικό ακροατήριο, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για την αποφασιστικότητα, του ιδίου, αλλά και της κυβέρνησης γενικότερα, να προωθήσει άμεσα τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Τον παρότρυναν…
Πριν την αποσαφήνιση Ραγκούση, οι ίδιοι άνθρωποι τον παρότρυναν, ζητώντας του να διεκδικήσει με υπερκομματικό ψηφοδέλτιο τον ενιαίο δήμο του νησιού μας, χωρίς, ωστόσο, να του αποσπάσουν το «οκέι», αφού περίμενε να ξεκαθαρίσει το θέμα των συνενώσεων...
Όλοι όσοι βρίσκονται στο στενό περιβάλλον του περί ου ο λόγος νομαρχιακού συμβούλου, αναφέρουν ότι ο κ. Μαργαρίτης επιθυμεί να καταπιαστεί με τον ενιαίο δήμο, διότι η καταγωγή του είναι από την Απείρανθο, την οποία επισκέπτεται αδιαλείπτως, η δε μόνιμη κατοικία του, και η επαγγελματική του έδρα, επί σειρά πάρα πολλών ετών, είναι στην Χώρα Νάξου. Αυτοί, αναφέρεται, είναι δύο, επιπλέον, σημαντικοί λόγοι που τον κάνουν να αισιοδοξεί για την έκβαση της προσπάθειάς του…
Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν τον Μανόλη Μαργαρίτη, να δηλώνει ικανοποιημένος και αισιόδοξος από τις επαφές που είχε και εξακολουθεί καθημερινά να έχει με συντοπίτες μας όλων των πολιτικών πεποιθήσεων και αποχρώσεων, αφού επιθυμία και δική του αλλά και όλων όσοι τον πλαισιώνουν, είναι, να υποστηριχτεί το συμφέρον της Νάξου και μόνο αυτό. Συλλήβδην, όλοι τους, απορρίπτουν τις κομματικές ταυτότητες, τα χρίσματα και τις στηρίξεις…
Φέρεται, επίσης, ο ίδιος να δηλώνει ότι «τα πράγματα στους δύο δήμους της Νάξου όπως έχουν σήμερα, μόνο ευοίωνο μέλλον δεν προοιωνίζουν». Και να προσθέτει: «Δεν ικανοποιεί τον κόσμο ο τρόπος που αντιμετωπίζονται πολλά θέματα που καίνε τη Νάξο, η οποία έχει χάσει αρκετές και χρυσές ευκαιρίες μέχρι σήμερα…».
Η «Κ» προσπάθησε να επικοινωνήσει, και επικοινώνησε, με τον κ. Μαργαρίτη, ο οποίος, ωστόσο, δεν άνοιξε τα χαρτιά του… Δεν θέλησε να διαψεύσει τις πληροφορίες μας, και υπογράμμισε ότι, μέσα στις επόμενες ώρες, ό,τι έχει να πει γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, θα το πει ξεκάθαρα. Άφησε δε να εννοηθεί ότι θα εκδώσει σχετική ανακοίνωση.
Η παρέμβαση και το επεισόδιο με Μαράκη…
Στο σημείο αυτό, ας επισημανθεί ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου, ο Μανόλης Μαργαρίτης έδωσε το «παρών» και μάλιστα προς το τέλος της συνεδριάσεως πήρε και τον λόγο για να παρατηρήσει ότι «όση ώρα άκουγε την συζήτηση για την αντιμετώπιση των κινδύνων που διατρέχουν τα παιδιά στους αύλειους χώρους των σχολείων, στις παιδικές Χαρές και στους παιδότοπους, καθημερινά, ουδείς από τους δημοτικούς συμβούλους άγγιξε τον στόχο». Και πρόθεσε: «Δεν ακούστηκε τίποτε για το συμβάν (σ.σ.: θάνατος του δωδεκάχρονου γυμνασιόπαιδου Παναγιώτη Ματζάκου στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου της Γαλήνης και στην διάρκεια εκδρομής του 2ου Γυμνασίου Νάξου που πραγματοποιήθηκε εκεί…) και ποιος φταίει… Περίμενα να ακούσω ότι για το συμβάν ο δήμος έχει την ευθύνη, ή την νομική, ή την ηθική».
Υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλειοψηφία αλλά συνέχισε. «Περίμενα να ακούσω αυτό που οι πολίτες συζητούν στη Νάξο τόσες μέρες». Μάλιστα, αναφέρθηκε και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου και παρατήρησε ότι φέτος δεν κρεμόταν κάποιοι σαν τσαμπιά, όπως τις άλλες φορές, αλλά πολλοί έλειπαν… Αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Καραμανή, ο οποίος απάντησε, υψώνοντας τον τόνο της φωνής του: «Αλλού γίνεται η διάλυση αυτές τις μέρες και όχι στο δήμο».
Όμως, ο κ. Μαργαρίτης συνέχισε: «Τα παιδιά περάσαν από μπροστά μας ατενίζοντας το μέλλον και όχι εμάς… Κύριε δήμε, υπάρχουν ευθύνες για το τραγικό συμβάν; Αυτό το πράγμα δεν το άκουσα εδώ μέσα…» κατέληξε.
Ο δήμαρχος στο ίδιο έντονο ύφος απάντησε ότι «είναι γεγονός ότι περιμένεις 3,5 ώρες, όχι για να ακούσεις, αλλά για να δώσεις την παράστασή σου κύριε φαρμακοποιέ. Νομίζεις ότι ο κόσμος τρώει κουτόχορτο. Δεν μπορείς να ακούσεις αυτά που πρέπει να ακούς. Γνώριζε φαρμακοποιέ, ότι οι σύμβουλοι και τα στελέχη του δήμου, ξέρουν που είναι η θέση τους και είναι γροθιά. Τουναντίον, κάποιοι άλλοι που δεν πρέπει να προβάλλονται μπροστά, για λόγους συγκεκριμένους…, προβάλλονται και δεν μπορούν να δείξουν το παράστημά τους. Τα στελέχη του δήμου είναι έτσι, και όσοι δεν είναι, διαγράφονται… Σου εύχομαι, αν καμιά φορά ηγηθείς, να έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου… Αν κουράστηκες, μπορείς να απέλθεις, αφού έδωσες την παράστασή σου»…

1 σχόλιο:

  1. Με τη δημοσίευση αυτή ανέβηκε στα ύψη και το ηθικό. Άλλος ένας σωτήρας απειλεί να μας σώσει.
    Ρε ουστ από δω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή