Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009



Ξηλώνουν τα όργανα από τις παιδικές χαρές

Στις 11 Νοεμβρίου η Δημαρχιακή Επιτροπή πήρε τις αποφάσεις της σε ό,τι αφορά στην απο-ξήλωση των οργάνων από τις παιδικές Χαρές…
Έπρεπε να γίνει ό,τι έγινε στο νησί μας, έπρεπε να θρηνήσει η Νάξος για τον χαμό ενός δωδεκάχρονου μαθητή της Α’ τάξεως του 2ου Γυμνασίου, έπρεπε να γίνουν απανωτές συγκεντρώσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, έπρεπε να γίνει συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, για να φτάσουμε στην παρακάτω απόφαση:
Σε 18 παιδικές Χαρές του δήμου Νάξου θα γίνει αποξήλωση των άχρηστων όσο και επικίνδυνων οργάνων, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, όπως αυτές δρομολογήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου. Σχετική αναφορά έκανε, υπενθυμίζουμε, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Βάλλης.
Τα 18 αυτά σημεία-παγίδες για παιδιά θα πάψουν να λειτουργούν εφεξής. Και θα είναι εκτός λειτουργίας μέχρι και την ημέρα που θα αποκατασταθούν (σ.σ.: Θα τοποθετηθούν νέα όργανα, θα γίνει ανάπλαση των χώρων κ.λπ.) και παραδοθούν και πάλι στα παιδιά.
Ξήλωμα θα «φάνε» οι τσουλήθρες, οι τραμπάλες, οι κούνιες, οι μύλοι, τα ταμπλό (από τις μπασκέτες), τα άχρηστα κιγκλιδώματα τα αλογάκια, τα παπάκια, οι κατεστραμμένες βάσεις των περισσοτέρων οργάνων, τα μονόζυγα και τα οτιδήποτε είναι ακατάλληλο και η παρουσία του εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια νηπίων και παιδιών…
Από τον Κυνίδαρο θα ξεκινήσει η αποξήλωση ίσαμε την Αγία Άννα και από την Χώρα μέχρι το Χαλκί. Θα «ξηλωθούν» τα πάντα.
Πλησίον του 4ου Δημοτικού της Χώρας όπου υπάρχουν πολλά όργανα όπως τσουλήθρα, κούνιες, τραμπάλα, αλογάκι. Μύλος και μονόζυγο, θα αποξηλωθούν όλα, αφού όλα είναι σε όχι καλή κατάσταση.
Και από την παιδική χαρά του αγίου Μηνά θα «φύγουν» όλα. Παρόμοιες παρεμβάσεις θα έχουμε και στην Γαλήνη, στις Εγγαρές, στο Γαλανάδο, την Κάτω Ποταμιά, στις Μέλανες, στο άγιο Αρσένιο και αλλού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα σε καλή κατάσταση όργανα που θα αποξηλωθούν από τις παραπάνω παιδικές Χαρές θα μεταφερθούν στις αποθήκες του δήμου Νάξου, ενώ τα ό,τι άχρηστο αποξηλωθεί θα μεταφερθεί στον Χώρο Ανεξέλεγκτης Διαθέσεως Απορριμμάτων του οικείου δήμου.
Από τον δήμο Νάξου γίνεται λόγος για πλήρη αποκατάσταση των προαναφερθέντων χώρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου