Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009

ΝΤΟΡΑ Η ΧΩΡΑ, ΑΝΤΩΝΗ Η ΔΡΥΜΑΛΙΑ



Νάξος,
01:15’, Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009…
Η Νάξος στις τρεις «γαλάζιες» κάλπες… Πρώτος σε ψήφους ο Μεσσήνιος υποψήφιος Αντώνης Σαμαράς, ο νέος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.
Επί 1199 εγκύρων ψηφοδελτίων, ο έβδομος στην σειρά νέος πρόεδρος της Ν.Δ. έλαβε 583. Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέλαβε την δεύτερη θέση με μόλις 53 ψήφους-ψηφοδέλτια (530), ενώ ο Μακεδόνας υποψήφιος, νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης ψηφίστηκε από 86 «νέα «γαλάζια» μέλη της Ν.Δ.
Το ποσοστό του νικητή των χθεσινών εκλογών 48,6%. Το της Ντόρας Μπακογιάννη ποσοστό, 44,2%. Και αυτό του κ. Ψωμιάδη, 7,1%.
Τα τρία εκλογικά τμήματα της Νάξου (τα 2 της Χώρας και το 1 του Φιλοτίου), έδωσαν τα παρακάτω αποτελέσματα:
1. Δήμος Νάξου-Χώρα Νάξου (εκλογικό τμήμα ΚΕ.Γ.Ε.): Έγκυρα ψηφοδέλτια, 419… Αντώνης Σαμαράς: 201, Ντόρα Μπακογιάννη: 184, Παναγιώτης Ψωμιάδης: 34
2. Δήμος Νάξου-Χώρα Νάξου (ΚΕ.Γ.Ε.): Ντόρα Μπακογιάννη: Έγκυρα ψηφοδέλτια, 403… Ντόρα Μπακογιάννη: 193, Αντώνης Σαμαράς: 166, Παναγιώτης Ψωμιάδης: 44
3. Δήμος Δρυμαλίας-Φιλότι (Κ.Ε.Π.): Έγκυρα ψηφοδέλτια, 377… Αντώνης Σαμαράς: 216, Ντόρα Μπακογιάννη: 153, Παναγιώτης Ψωμιάδης: 8
Στο 65% των εκλογικών τμημάτων των Κυκλάδων, η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με 2.199 ψήφους Ο Αντώνης Σαμαράς έπεται με 1.957, ενώ την τρίτη θέση με ψήφους 242 κατέλαβε ο Παναγιώτης ψωμιάδης. (Διαβάστε παραπλεύρως, πώς ψήφισαν και στα άλλα νησιά των Κυκλάδων)
Από την ανεπίσημη ροή των αποτελεσμάτων, ο κ. Σαμαράς διατηρεί προβάδισμα σε πολλά εκλογικά τμήματα της Βόρειας Ελλάδας, όπου εμφανίζεται ενισχυμένος και ο κ. Ψωμιάδης, καθώς επίσης στην Πελοπόννησο και στη Β’ Αθηνών. Η Ντόρα Μπακογιάννη προηγείται με μεγάλη διαφορά στην Κρήτη.
Ο Αντώνης Σαμαράς μετέβη στο γραφείο του μετά τις 10 το βράδυ. Μιλώντας με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή μίλησε πολιτικά και μίλησε για ιδεολογία. Εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του που ο κόσμος θεώρησε ότι πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία εκλογής προέδρου της ΝΔ και είπε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για την παράταξη.Λίγο πριν τις 8 το βράδυ η Ντόρα Μπακογιάννη πήγε στη Ρηγίλλης όπου είχε συνάντηση με την οργανωτική επιτροπή των εκλογών. Στις δηλώσεις της, ευχαρίστησε τον κόσμο για την υπομονή που επέδειξε και τη μαζική συμμετοχή του, παρά τις οργανωτικές ατέλειες, αλλά και τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.
Με βάση και τις τελευταίες δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη, η οποία συνεχάρη τον νέο αρχηγό της Ν.Δ., αναγνωρίζοντάς τον ταυτόχρονα, δεν υφίσταται θέμα δεύτερης Κυριακής. Ως προς τούτο συνάδουν και τα νεότερα αποτελέσματα που η ώρα 01:30’ φτάνουν από όλη την Ελλάδα, και τα οποία δίνουν ποσοστό 50% στον Μεσσήνιο πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου